Home/vakantienieuws/Griekenland goedkoopste EU-vakantieland

Griekenland goedkoopste EU-vakantieland

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Griekenland is het goedkoopste vakantieland. Van de vijf populairste landen voor Nederlanders betaal je daar het minste voor hotels en restaurants. Griekenland is 19% goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

In Nederland zijn hotels en restaurants ruim 9% duurder dan gemiddeld in de EU. In Frankrijk is overnachten en uit eten gaan nog duurder dan in Nederland: 17% meer dan in de gehele EU. In Duitsland liggen de prijzen in hotels en restaurants iets lager dan in Nederland. Daarna volgen Italië, Spanje en Griekenland.

Wie echt goedkoop wil dineren en overnachten in Europa moet volgens deze Eurostatistieken naar Albanië gaan. Daar liggen de prijzen 60% onder het Europese gemiddelde. Zwitserland is het duurste Europese land. Daar kosten hotels en restaurants 67% meer dan gemiddeld.

Zwitserland het duurst
Frankrijk is relatief ook duur met voedingsmiddelen. De prijzen in de Franse supermarkt zijn 12% duurder dan het EU-gemiddelde. In Spanje betaal je van de top 5 het minst voor de dagelijkse boodschappen. Die zijn daar goedkoper dan in Nederland.

Voedingsmiddelen zijn in Nederland ook vrij voordelig, de prijzen lagen vorig jaar maar net boven het gemiddelde EU-prijspeil. Zwitserland is aan alle kanten het duurste land van Europa. Goedkope Europese landen zijn verder Macedonië en Turkije.

Bron Telegraaf.nl

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2017-06-22T16:47:18+00:00 22 juni 2017|