Home/vakantienieuws/9 toffe wandelroutes op La Palma

9 toffe wandelroutes op La Palma

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dol op wandelen én op Spanje? Overweeg dan een trip naar het Spaanse La Palma. Het is het groenste eiland van de Canarische eilanden en leent zich uitstekend om te voet te verkennen. VRIJ tipt 9 bijzondere wandelroutes.

1. Cubo de la Galga
We beginnen bij Puntallana: een slaperig dorpje in het oosten van La Palma. Hier start de route Cubo de La Galga, een rustige wandeling door het mooiste gedeelte van de laurierbossen en door de lage moeilijkheidsgraad ook prima geschikt met kinderen. Parkeer de auto buiten bij het informatiehuisje en volg de wandelbordjes. Deze route is ongeveer 12 kilometer en is binnen 3 à 4 uur te wandelen.

2. Van El Tablado naar Santo Domingo
Deze route is wat veeleisender en begint in El Tablado (een must-see!) en eindigt in Santo Domingo. Je komt langs de ongerepte natuur van La Palma en je krijgt te maken met vele hoogteverschillen. Ook leidt deze wandelroute je langs diepe ravijnen en de robuuste maar tegelijkertijd prachtige kustlijn van La Palma.

 

3. Route langs de vulkaan
Voor wie op zoek is naar panoramische uitzichten is deze route een aanrader. De pittige wandeling van Refugio del Pilar tot aan de vuurtoren aan de kust van Fuencaliente brengt je langs de prachtige vulkanen waarbij je het landschap goed kunt bewonderen, en voert je verder langs pijnbomen totdat je uiteindelijk uitkomt bij de kust.

4. Caldera de Taburiente
Deze middellange wandeling van Los Brecitos naar het kampeerterrein in het Nationaal Park slingert langs een grote, spectaculaire krater en gaat daarna dwars door de Canarische dennenbomen. Wanneer je het bos verlaat kijk je uit over een gigantisch ravijn.

5. Van La Zarza naar Cruz del Gallo
Beginnend bij het La Zarcita National park brengt deze route je langs een weelderige groen gebied. De bomen beschermen je tegen de felle zon. De route van 5 kilometer brengt je langs een prachtig ravijn waar, als je geluk hebt, water naar beneden stroomt.

6. Van La Tosca naar Gallegos
Laten we beginnen bij Gallegos in de gemeente Barlovento. Het beginpunt van deze wandeling is het uitzichtpunt van La Tosca, waar je een prachtig uitzicht hebt over de drakenbomen. Vervolgens brengt deze route je via de steile noordelijke kant naar de bodem van de Gallegos ravijn. Onderweg ga je terug in de tijd…

7. Buracas
Buracas is misschien wel de meest magische plek van het eiland. De drakenbomen trekken direct je aandacht, net als de rust en eenvoud van het gebied waarlangs deze route je brengt. Deze wandeling begint op het centrale plein Las Tricias.

8. Marcos en Cordero
Vanaf Casa del Monte loopt deze route door 13 watertunnels, waar soms nog wat water naar beneden druipt. Na 30 minuten sta je middenin een weelderig groen gebied en bereik je de Marcos en vervolgens de Cordero waterbronnen. Vervolg de rest van de route en geniet van een prachtig panoramisch uitzicht. Onze tip: bezoek het Los Tilos bos en het bijbehorende bezoekerscentrum. Dit duurt echter nog 4 uur.

9. Pico de la Nieve
Pico de la Nieve is een van de hoogste bergen op La Palma. Rijd naar de Roque de los Muchachos langs de LP-4 weg tot aan het kruispunt, aangeduid als “Pico de la Nieve.” Je vindt de wegwijzers van deze route rechts van het pad. Na een half uur lopen door het pijnbomenbos bereik je de top van de berg en kun je een foto maken van het kruis dat bovenop de berg staat. Geniet van het spectaculaire uitzicht voordat je weer terug gaat naar de auto.

Meer informatie: Verkeersbureau van La Palma en check ook www.visitlapalma.es

Bron: Telegraaf.nl

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
2017-06-22T16:06:20+00:00 22 juni 2017|